Alla inlägg den 17 juni 2013

Av Malin de Besche - 17 juni 2013 22:29

Fick ett litet tips från en Fitnessbloggare att man inte ska fokusera på vad man inte kan, utan vad man kan. Man ska hemtenkelt utgå ifrån där man är. Så det är vad jag ska göra från och med nu. Idag ska jag ta det lungt, det är där jag är just nu.


Ann-Sofie som skrev ett inlägg om detta, syftade mer till att man inte ska jämföra sig med andra. Men jag tycker att man kan applicera det på bara sig själv med. Jag ska inte tänka på allt jag inte kan göra, utan helt enkelt folusera på hur jag tar mig tillbaka bara. Som hon skriver "Börja där du är. Där det är tryggt. Sätt kurs! Sätt fart!"


Och i starten av min kurs är att ta det lungt idag då min kropp fick sig en omgång hos naprapaten. Men sen ska mina dagar varvas med stretching, massage och lite lätt styrka.


Så idag när det är vilodag lyxar jag till det med lite färska jordgubbar och banan med turkisk yoghurt blandad med honung och vaniljpulver. Och lite grönt Chaite. (Börjar bli en favorit nu)

 

Sverige spelade ju en otrolig match mot Ryssland igår när de vann. Sista perioden var helt otroligt bra. Dagens match mot Spanien skulle bli spännande att se då Sverige slagit dem 2 gånger i kvalet. Matchen var en riktig nagelbitare första halvan. Sen vet jar inte riktigt vad som hände. Vill påstå att den första kvarten var deras bästa idag. De är vilket fall vidare som tur är. Så vi får hoppas att spelet sitter i kommande matcher.

Nackdelen med att sitta med gott samtidigt som man ser på något som är så spännande (som det var första halvlek)är att man äter upp det så snabbt. Det positiva är att det var sååååå gott! :)

Av Malin de Besche - 17 juni 2013 19:45

Ryggen var inte alls på topp idag. Men det var dags för mitt nästa besök hos Naprapaten. Det börjar sakta men säkert gå upp för mig att det troligen kommer att ta längre tid att bli hel igen än vad jag har väntat mig. Det börjar mer likna sorg än frustration.


Eftersom min snea höft kommit tillbaka var ryggen riktigt stel och ett jobbigt tryck plågade mitt ryggslut. Men jag kämpade mig igenom förmiddagen, med att försöka variera min arbetsställning så mycket som möjligt. Jag gjorde även mina bakåtböjningar för att kunna stå helt upprätt efter att ha suttit ner.

Känns inte som att man får så himla mycket gjort när man inte kan koncentrera sig så mycket som man borde.


Såg till att ha god tid på mig för att åka till Stegkliniken, då jag minns från förra gången att det inte var helt lätt att få tag på parkering. Men efter ett par cirkulationer fick jag en parkering precis utanför ingången.


Behandligen jag fick var ungefär densamma som förra gången med tillägget att han började granska min höft och mina ben. Han drog i fötterna och rättade till kroppen innan han satte ett tryck på lite olika delar i ländryggen. Sen fick jag djupgående massage och sätesmusklerna fick sig en rejäl omgång. Det gjorde fruktansvärt ont, men jag försökte fokusera på hur bra det kommer att bli sen. Försökte ta långa djupa andetag. Efter massage så stretchade han ut ryggen samtidigt som hand kände på min ryggrad. Därefter hängde han på mina ben när han strechade mina sätesmuskler.


Den här gången gav han min vad lite massage också efter att jag berättat om mitt lilla försök till att jogga. Och min högerarm fick diagnosen tennisarmbåge.


När jag gick därifrån kändes det en aning lättare men fortfarande ett litet tryck över ländryggen. Jag fick med mig ett antal övningar som jag bör göra. I princip de som jag redan gör + några till. Jag kommer att lägga upp lite bilder på dessa övningar senare.


När jag sedan kom tillbaka till kontoret och satte mig igen kom värken tillbaka och jag blev en aning sne igen. Men med lite bakåtböjningar och stretching blev det bättre. Men jag hade toksvårt att koncentrera mig och göra något vettigt kändes det som.


Det är en stor risk för att det är en ganska lång väg tillbaka och jag kan glömma att påbörja mitt träningsprogram för sub 45 till Midnattsloppet efter Midsommar. Har jag tur kan jag påbörja träningen för att kunna springa över huvudtaget till Midnattsloppet. En sorglig insikt.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards