Alla inlägg under april 2014

Av Malin de Besche - 10 april 2014 22:31

Fullt ös medvetslös brukar vara min melodi. Men ibland händer det saker så man måste stanna upp. Det här som hände igår satte lite käppar i hjulet för mina planer idag. Så ingen egen träning för min del idag.


När jag kom hem från jobet idag och tog bort plåstret som jag hade satt på tummen tyckte jag att det inte att den såg helt kul ut. Ringde därför vårdguiden (1177) för att höra om de tyckte att jag skulle kolla upp tummen. Men det var 20 minuters väntetid! Det hade jag inte tid med. Jag skulle ju ta mig till tjejernas träning. Gav upp och begav mig mot bilen. Kom då på att min granne är ambulansförare och knackade på för att få en liten checkup. Tydligen var det inte så illa som jag var rädd för. Lite tejp på och ord som lugnade mig så rusade jag iväg till tjejernas träning.

Någon skolaktivitet gjorde att jag endast hade 4 stycken på träningen idag. Men då är det lättare att ge personlig coaching till de som är där.


På vägen hem bestämde jag mig för att ställa in den planerade styrketräningen och löparrundan. Idag skulle min kropp och framför allt tummen få vila. En kopp te, en skön soffa och sällsynt TV-tittande.

 

Hoppas att tummen hinner läka något och att jag ska kunna köra hårt i helgen istället.

Av Malin de Besche - 9 april 2014 22:52

Det är när man är stressad som man gör de stora misstagen. När fokus ligger någon annan stans än där man är, med det man håller på med. Det hände mig idag när jag lagade middag. Tänkte på vad jag skulle göra näst medan jag tärnade paprikan.


Egentligen behövde jag inte vara stressad, Jag hade planerat tiden väl men ändå var tankarna på något helt annat och då tärnade jag inte bara paprikan, utan även en bit av tummen. Detta är nackdelen med en väl slipat kniv, man hinner inte känna att man skär fel förrän man hunnit skära för långt.

 

Det började blöda ordentligt. Blodet forsade medan jag försökte hitta något förband. Ett jätteförband medan jag körde tjejernas träning. När den var över drog jag på ett par plåster och sedan tejpade runt för att hålla allt på plats under min egna träning.

Det gjorde fruktansvärt ont att få bollen på tummen och jag vågade mig inte in i alla närkamper.

Jag tog inte av mig plåter och tejp förrän jag kom hem. Då var såret alldelse svampigt och jag insåg att det här såret behövde luft. Så jag lindade in det i det här självhäftande bandagen. Skyddar men gör att såret luftas ordentligt.

 

Hoppas att det läker så pass att jag inte behöver omplåstring imorgon.

Av Malin de Besche - 8 april 2014 21:15

Att förlora någon nära är svårt. Svårtast är det nog för min mormor som haft min morfar vid sin sida i 60 år varje dag (utom en viss period i karriären då det blev några luckor). För mig som bara träffade honom då och då är saknaden stor men säkert mycket lättare att gå vidare.


Jag tror att just gå vidare, att komma in i vardagen igen är nyckeln till att komma över sorgen. Visst, känslorna kommer i vågor och sköljer över en när man minst anar det. Men vardagen är räddningen till att återgå till livet.

Igår var det basketträning. Lite svårt att komma iväg, men när jag väl var där och fokuserade på vad jag skulle göra så fick jag tillfälle att samla kraft.


Idag tog jag tag i det här med att förbygga löparskador. Jag har och har haft väldigt länge en spänd sträng i underbenen, men idag är det möjligt att springa i varje fall. Men jag tänker inte låta det sluta med att jag tvingas lägga löpningen på hyllan. Kollade därför in en artikelserie på jogg.se "Evas löparskola".

Så jag körde hennes övningar som uppvärmning inför min löparrunda:

  • Enbenshopp 15 st per ben
  • Hopprep i 1 minut, varierat jämfota och "springsteg"
  • Boxjump upp på trappsteget 15st
  • Upphopp 15st
  • Skridskohopp 30st
  • Flamingon 15st per ben
     
  • Utsida höft
    • Musslan 15/ben
       
    • Benlyft ā la Jane Fonda (Fot nedåtvinklad) 15st/ben
    • Liggandes på sidan, kick framåt 15st/ben
    • Åsnespark 15st/ben

Kolla gärna in hela Evas löparskola. Jag kommer att lägga in fler inslag av den här typen i min träning. (Du får även en förklaring på varför du ska göra de olika övningarna och vad de är bra för)

Sedan sprang jag ut i regnet. Så skönt att kliva utanför dörren och svalkas efter att ha blivit varm med mina förbyggande övningar.


Att ens fundera på att kliva utanför dörren när det öser ner kallt regn är jobbigt och motbjudande. Men när man väl är där ute och springe så är det skönt. Det är som att ligga och sova i ett svalt rum men ligga nerbäddad i en varm och skön säng. Ger lite mer flås och tröttar ut musklerna lite mer men känslan är densamma. :)

Mot slutet av rundan kunde jag känna i höftböjarn och sätesmusklerna att jag faktiskt hade belastat dom innan passet. Men då fick tankarna styra.

  • Landa på framfoten och tryck ifrån med hälen
  • Fram med höften
  • Håll bröstet högt och fäst blicken i horisonten

Härligt att komma innanför dörren och sedan hamna i en varm dusch. Känns som att kvällen blev mycket längre när jag fått i mig middag. Kan det vara så att jag faktiskt kommer i säng i tid idag?

Jag känner mig tillfreds trots allt.


#Löpning #Sorgearbete #Löparskola #Prehab #löpteknik

Av Malin de Besche - 6 april 2014 21:50

Idag tog det lite tid att komma igång, men när jag väl gjort det åkte jag iväg för att köpa lite hyllplan och sedan en tur till mormor för att kolla på lite foton på morfar som jag ska scanna in så de blir digitala. Det tog lite på krafterna så då fick jag se till att ta hand om mig själv.


Lika roligt som det är att kolla på gamla foton och höra om sina morföräldrars historia, lika sorgligt är det att påminnas om att en av dessa tu som delat 60 år tillsammans inte längre är i livet.

När jag kommit hem med min mapp full med gamla foton kände jag att jag behövde få luft. Tog då en lång promanad och fyllde lungorna med frisk luft medan jag fick prata med en god vän hela vägen.


En runda på 6,6km och ett mobilsamtal på dryga timmen klev jag innanför dörren och samtidigt in i mammarollen och började med middagen.

Promenaden gav mig möjlighet att passera 15-tusen strecket på stegräknaren, tävlingens sista dag. Gör gott för kroppen.


Innan läggdags blev det en kopp te som ger gott för själen. Chai med en klick honung och kokosolja.

 

Av Malin de Besche - 3 april 2014 23:05

          

Av Malin de Besche - 2 april 2014 23:05

Igår började Nordbyggmässan och min arbetsplats hade såklart en monter där. Idag drog jag och ett par kollegor dit för att spana in mässan. Det är väldigt roligt att gå på mässan, speciellt om man är tävlingsmänniska, för de flesta montrarna har något som ska locka oss till deras monter.


Vi möttes upp i vårt företags monter och där hittade vi också vår första tävling. Det var en simulator för puts. Man skulle stå med en slang och rikta en ljusstråle mot skärmen med en murad vägg. Sedan skulle man helt enkelt få ett så bra resultat som möjligt med lagom tjockt material. Man inser att det kräver erfarenhet att få ett bra resultat.


Medan vi gick runt där på mässan så kunde man se att de montrar med olika tävlingsmoment var de med flest besökare, följt av de som hade nybakade bullar, kaffe eller någon annan typ av förtäring.

Och det kunde jag och en av mina kollegor förstå, för detr väckte helt klart tävlingsmänniskan i en. Maskinhallen var helt klart bäst utrustad för detta. Alla elverktygsmontrar hade en massa matchoaktiviteter.

Vi utövade olika kraftprov som att hänga i ett par arbetsbyxor och slå med en slägga som mäter hur hårt man slår hos Blåkläder. Där vann vi en varsinn t-shirt för att vi lyckades hålla oss kvar i byxorna över 45 sekunder. När min kollega släppte vid 47 lyckades jag hålla mig kvar till 52.

 

De hade även en tatueringshörna, men den hoppade vi över. Tog istället kort vi där jag spännde musklerna.

 

Vi svarade på lite frågor för att vinna SPA-Weekends, vi gissade vikten på en golvsil för att vinna resa till Dubai, bankade grodor, cyklade för att driva bilar i en bilbana, och mycket mer. Vi hann inte med klätterväggen, men vi hade ändå lyckats få oss ett träningspass med alla tävlingsmoment och allt knatande inne på mässan. Det gav bra resultat på stegräknaren idag.

Jag kommer nog aldrig sluta leka. Kan vara så att jag tar en sväng dit igen på fredag om jag hinner för att testa det jag inte hann med. :)


Sedan var det dags att bli vuxen igen och åka hem och jobba. Det blev ett par timmar vid datorn innan jag satte igång med maten och sedan åkta till baskethallen för att hålla i tjejerna träning följt av min egna. Här kunde jag plocka fram barnet i mig igen.


#stegtävling #Nordbygg #Mässa #tävling #Utmaning

Av Malin de Besche - 1 april 2014 22:20

Idag har vi gått in i en ny månad och därmed försvinner en del från säsongslistan och en del tillkommer. Den största skillnaden verkar vara just vid ett kvartalsskifte, precis som nu. Att följa säsongsvarorna är bra för miljön, plånboken och din hälsa.


Jag har skrivit om detta förr men det tål att upprepas. Om vi bara ser ur hälsosynpunkt så är våra livsmedel som godast och nyttigast när de är i säsong. Men en annan fördel är att  det är ofta då de går ner i pris eller kommer ut i kampanjbladen.


Ju närmre sommarn man kommer desto mindre utbud blir det på fisken. Ur fiskkategorin ramlar det ut en hel del just i det här kvartalsskiftet.

 

Den här månaden har Gös, Lake, Ostron, abbore och räkor fallit bort från listan. Kvar är strömming och blåmusslor.


På frukt och bärsidan är det fortsatt citrusfrukter och kiwi som gäller. Äpplen har fallit bort från listan. Nu är det slut på goda vinteräpplen. Men jag är en äppelsucker så jag kommer nog peta i mig en hel del importerat och specialodlat.


När det kommer till grönskaer så utökar istället listan.

Bort faller Jordärtskocka, rotselleri och vitkål. men tillkommer gör Dill, Maskros, Nässlor, Persilja och Ramslök.

Den fulla listan.

Dill
Gul lök
Kålrot
Maskros
Morötter
Nässlor
Palsternacka
Persilja
Potatis
Ramslök
Röd lök

Rödbeta

  

Det skulle var väldigt spännande att testa ett recept på maskros eller nässlor. Det är ju växter man tycker att man har alldeles för mycket utav, så varför inte nyttja det till något bra istället. 

Hmm jag får nog googla recept för jag har verkligen INGEN aning om hur jag ska "tillaga" maskros.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards