Direktlänk till inlägg 12 augusti 2015

Ett annat liv

Av Malin de Besche - 12 augusti 2015 20:53

Hela resan har jag haft lite svajigt med uppkoppling. Men även fulla dagar har gjort att det har varit svårt att hitta tiden att blogga om mina dagar. Den här veckan har verkligen varit annorlunda än mina vanliga dagar. Det har varit som ett helt annat liv.


Jag har haft en fantastisk resa. Både jag och min kompis Veronica är mer än gärna aktiva på vår semester, vilket gör henne till det mest perfekta ressällskapet för mig. Men tränings- och matvanorna var som bortblåsta. Livet man lever i ett stekhett Spanien har en helt annan rytm.

Vi gick upp senare då vi kom i säng ganska sent. Och vi kom i säng ganska sent då man äter middag mycket senare. Man orkar inte äta middag under stekhet sol, och restaurangerna öppnar långt senare. Vi åt middag framåt elva, tolv på kvällarna. Gick upp under förmiddagen och sen gav oss ut på något äventyr.

Första dagen tog vi det ganska lugnt eftersom att vi hade kommit så sent dagen innan och man är lite mör efter flygresan. Men vi började med en riktig Spansk specialitet, Paella

 

Onsdagen åkte vi till det gamla romerska badet i dalen i La Hedonia öster om Manilva.

Vattnet i det gamla romerska badet har en hög svavelhalt speciellt under sommaren. Vattnet har i regel en tandkrämsvit färg med en nyans åt det gröna. Källan till detta mineralrika vatten är kalkstensåsen Sierra Utera som ligger ovanför Manilva.
Rent svavel är i normala fall luktfri men när svavel kombineras med väte produceras svavelväte som luktar ruttna ägg. Svavel kan vara bra om du lider av hudproblem. Är du modig nog att stå ut med lukten är det bara att kasta sig i det hälsobringande vattnet. Vi tog en liten vandring upp för vattenet till dess att vi kom till att det var igenväxt. Vi va lite rädda för vilka djur vi kunde tänkas möte. Så då gick vi tillbaka. Sen smörjde vi in oss i lera, njöt i solen en stund innan leran tvättades bort i det lite luktande vattnet som man vid det laget vant sig vid.
 
Dagen därpå åkte vi till Gibraltar. Det var nu andra gången men den här gången blev det en ännu större upplevelse. Vi började med att ta en delfinsafari som bjöd på massor av delfiner, innan vi åkte upp i bergen. Och den här gången var aporna mer aktiva, vi gick in i st Michaels Cave och i The great Siege Tunnels.
 
St Michaels Cave
St Michaels Cave är en grotta med imponerande droppstensformationer. Grottan användes som sjukhus under andra världskriget.
The Great Siege Tunnels
Det är ett stort tunnelsystem som användes under kriget 1779-1783. Det användes som försvarssystem.
 
Fredagen bjöd på en fantastisk kajakpaddling. Först paddalde vi bort till en bro som Hitler gav till Franco som en gåva. Därefter paddalde vi längs floden bort till stranden där floden mötte havet. Vi såg massa hoppande fiskar och vackra bygnader. Tyvärr inga Flamingos som de lockar med nere i hamnen. Men det var ändå en helt underbar tur. Och detta var nog det närmsta träning jag kom under den här resan. :)
 
På kvällen åkte vi till Feria Manilva. När Spanjorerna har "Feria" så bygger de upp en stor festplats med karuseller, olika typer av stånd och discotek. Det är en fest som varar i flera dagar. Den öppnar sent på kvällen och håller på hela natten till morgonen därpå. Och under hela den här tiden så springer det barn på festplatsen.
 
Lördagen åkte vi till San Luis de Sabinillas och kollade upplevde en Carnival.
 
 
Söndagen tog vi oss till Ronda och kollade på de denna gulliga lilla stad som var byggd på fantastiska berg. Staden delas av en 120 meter djup ravin, (el Tajo), som bildats av floden Guadalevín. Tre broar leder över ravinen, en romersk som byggdes för mer 2 000 år sedan, en morisk, kallad Puente Arabe samt en som påbörjades 1751 och som blev klar först 1793. Den kallas lite oegentligt för Puente Nuevo (Nya bron).
 
 
Jag kommer alltid att minnas denna resa med stor glädje. Jag har fått uppleva så mycket. Och att jag inte fick till mycket till träning förutom lite lättare rehabövningar och yoga på stranden (en dag), det gjorde ingenting. Mattiderna var helt åt skogen, men det är det liv man lever här när det är så ruskigt varmt.
 
Idag var min fösta arbetsdag på kontoret. Det gick förvånadvärt lätt att komma in i rutinerna igen och komma upp på morgonen. Den här dagen har varit totala motsatsen till hur jag levt den senaste veckan för att inte säga senaste 3 veckorna under hela min semester.
Efter jobbet åkte jag och mötte upp lite vänner för ett rejält fyspass som gjorde att jag blev totalt slutkörd. Det var länge sen jag tränade så hårt. Frågan är om jag kan gå ordentligt imorgon. Ett helt annat liv.
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards